SIVUGIN OUTDOOR BLOG - 7

DOĞA YÜRÜYÜŞÜNE ÇIKARKEN YANINIZA ALMANIZ GEREKEN 10 ŞEY

Doğa yürüyüşleri , kamp veya dağcılık faaliyetleri öncesi , aktiviteleri sorunsuz tamamlayabilmek için cevaplayabilmeniz gereken 2 temel soru vardır. Birincisi ; bir kaza veya acil durumla karşılaştığınızda doğru şekilde hareket edebilecek misiniz? İkincisi ; geceyi veya bir aksilik sonucunda planda olmayan geceleri güvenli bir şekilde geçirebilecek misiniz? Bu 2 Temel soruya olumlu cevap verebilmek için için yanınıza almanız gereken malzemeler nelerdir?


Dağcılık eğitimlerinde bu iki soruya cevap vermemize yardımcı olacak bir sistemden bahsedilir.Peki nedir bu sisteme dahil olan unsurlar ?

  • 1) NAVİGASYON ( Harita & Pusula ) : Gidilecek yeri önceden araştırmak ,oraya ait topografic harita ve bir pusula taşımak her zaman tavsiye edilir. Günümüzde cep telefonları , saatler , GPS cihazları bu işi kolaylaştırsa da acil ya da beklenmeyen durumlarda pusuladan harita okuyabilme yetisine ihtiyacınız olabileceğini unutmayın.

  • 2) GÜNEŞ KORUMASI ( Güneş Kremi & Güneş Gözlüğü ) : Hem yaz hem de kış faaliyetlerinde güneş kremi ve gözlüğü bulundurmak iyi bir fikirdir.

  • 3) YALITIM ( Fazladan Kıyafet ) : Genel strateji olarak yanımıza almamız gereken ekstra kıyafetleri gidilecek yerde o mevsimde karşılaşabileceğimiz en kötü hava koşullarını düşünerek seçmeliyiz. Bu duruma göre fazladan bere , çorap , polar üst & polar yelek ve /veya yağmurluk olabilir.

  • 4) AYDINLATMA : Kafa Lambası ve / veya fener doğa yürüyüşlerinde çantamızda mutlaka bulunması gerekir. Faaliyetin uzaması (özellikle havanın erken karardığı kış aylarında ) veya kamp yapılması durumunda en önemli ihtiyaçlarımızdan biri olan ışık kaynaklarının pillerinin sonsuz olmadığını hesaba katarak fazladan pil bulundurmayı da unutmayın.

  • 5) İLK YARDIM: Doğa yürüyüşlerine giderken yanımızda ilk yardım malzemesi bulunması hem kendimiz hem de etrafımızdaki insanlar için faydalı olabilir. Toplu olarak satılan ufak ilk yardım kitleri veya kendi oluşturduğumuz bir grup ilk yardım malzemesinin beklenmeyen durumlarda oldukça faydalı olabileceğini unutmayın.





  • 6) ATEŞ : Beklenmeyen bir durumda hayatta kalabilmek için en önemli ihityaclarımızdan biri de ateştir. Bu sebeple çantamızda mutlaka ateş başlatıcı ve / veya kibrit ( suya dayanıklı olması tercih edilir) bulunması gerekir.

  • 7) KESİCİ ALET ve TAMİR MALZEMELERİ : Yanınızda çok büyük bir bıçak taşımanıza gerek olmayabilir , ancak çok işlevli bir çakı bulundurmak oldukça faydalıdır . Bunun yanında taşıdığınız diğer malzemeleri tamir edebilecek bazı malzemeler ( iğne & iplik kıyafet ve çantanız için , çadırınız için yama , dikişler için özel yapıştırıcılar vs. ) hayat kurtarıcı olabilir.

  • 8) BESLENME ( Fazladan yiyecek ) : Her zaman planlanan günden bir gün fazlası kadar yiyecek taşınması faydalıdır. Enerji barları, kuruyemiş , konserve ,meyve tarzı besinler pratik olması bakımından bu maksatla taşınabilinir.

  • 9) HİDRASYON ( Fazladan içecek ) : En az bir şişe su taşımak tavsiye edilir ancak gidilecek bölgedeki su kaynaklarının azlığı ve faaliyet süre de hesaba katılarak bir planlama yapmak gerekir.

  • 10) ACİL DURUM İÇİN KORUMA : Genellikle kamplı yapılacak faaliyetlerde çadır taşındığı için bu madde daha çok günübirlik doğa yürüyüşü yapanların ter bir durumla karşılaşma ihtimaline karşı eklenmiştir .Rüzgar veya yağmur gibi etkenlerin olduğu planda olmayan bir gece geçirilme ihitmaline karşı çantamızda acil durum battaniyesi , tente & gölgelik taşınması oldukça faydalıdır.

    OUTDOOR GİYİM MODELLERİ


            ERKEK POLAR MODELLERİ        

            KADIN POLAR MODELLERİ        

          ERKEK SPOR BOXER MODELLERİ      

          KADIN SPOR TAYT MODELLERİ      

        POLYESTER TİŞÖRT MODELLERİ    

        PAMUKLU TİŞÖRT MODELLERİ    

        POLO YAKA TİŞÖRT MODELLERİ    

    OUTDOOR SWEATSHIRT MODELLERİ

           POLAR BERE BOYUNLUKLAR        

       ÇOK AMAÇLI BANDANA BOYUNLUK   





    E-bültenimize Kayıt Olun  , Blog yazılarımızdan ve özel ürün fırsatlarından ilk siz haberdar olun!
    Sivugin Outdoor E-Bülten
    * doldurulması zorunlu alan