SIVUGIN OUTDOOR BLOG - 16

KULLANIM AMACINIZA EN UYGUN POLAR MODELLERİ NASIL SEÇİLİR ?


Kullanım amacınıza en uygun polar modeli nedir ve nasıl seçilir ? Tam Fermuarlı Polar Mont mu? Yarım Fermuarlı Polar Sweatshirt mü ? Yoksa Polar Yelek mi? Yada İnce Polar Kumaş mı ? Yoksa Kalın Polar Kumaş mı? İlk Geliştirildiği yıllarda Time Dergisi tarafından “20. Yüzyılın En İyi İcatları” arasında gösterilen "polar kumaşlar" o yıllardan günümüzü kadar birçok markanın koleksiyonunda farklı polar modellerinde kullanılmaktadır. Bu yazımızda size en uygun olan Polar Modelini seçmenize yardımcı olmaya çalışacağız.

Polar kumaşlar örgü yapısından dolayı havayı içerisindeki boşluklarda hapsederler ve vucut ısınızın hapsolan bu havayı ısıtmasından dolayı polar mont & ceket, polar yelek veya polar üst giydiğinizde sıcaklık hissedersiniz.


POLAR GİYSİ MODELLERİ NELERDİR ?

Spor markaları Polar Kumaşlar daha çok üst giyim modellerinde tercih etmelerine rağmen , bazı outdoor markaları özellikle kamp & çadır kullanımına uygun polar alt modelleri de üretmektedirler. Bunun yanında günlük kullanıma uygun koleksiyon çıkaran markalarda polar kumaşlardan üretilmiş alt-üst pijama takımları da görebilirsiniz. Bu yazımızda ; daha çok outdoor ve teknik kullanıma uygun üst giyim polar modellerinin ne olduğu ve nasıl seçileceğine yoğunlaşacağız.



TAM FERMUARLI POLAR CEKET & POLAR MONT MODELLERİ:


Tam Fermuarlı Polarlar Mont / Ceketler “Katman Sistemine” göre giyindiğimiz durumlarda daha kolay ve çabuk çıkartılıp giyilebilmesi bakımından daha uygun ve pratiktir.. Fermuar tamamen açılabildiği için gerektiği durumlarda daha fazla havalandırma sağlar. Bunun yanında şehir hayatında günlük kullanımlar için ilkbahar ve sonbahar aylarındaki mevsim geçişleri sırasında rahatlıkla tshirt üzerine giyerek kullanabildiğimiz için kullanım süresi ve sezonu Türkiye gibi ülkelerde oldukça uzundur ( 6-8 ay)
Erkek Polar Ceket Haki Askeri Avcı


YARIM FERMUARLI POLAR ÜST & POLAR SWEATSHİRT MODELLERİ:


Yarım Fermuarlı Polar veya ¼ Fermuarlı diye geçen Polar Üstler / Sweatshirtler sürekli giyip çıkartma ihtiyacınızın olmadığı aktiviteler ( kampçılık , hafif tempolu doğa yürüyüşleri gibi ) ve günlük kullanımlar için uygundur. Açılabilen fermuar gerektiği durumlarda havalandırma sağlarken tam kapatıldığı durumlarda boyun bölgesini soğuktan ve rüzgardan koruyacaktır.
Kadın Polar Üst Sweatshirt


POLAR YELEK MODELLERİ :


Polar Yelekler ; İlkbahar ve yaz aylarında yapılan doğa yürüyüşlerinde oldukça kullanışlıdır ve çantamızda polar montlara veya polar üstlere göre daha az yer kaplarlar . Aynı zamanda depo ve mağaza gibi hava değişimlerine sıklıkla maruz kalınabilen yerlerde çalışan kişiler için hem giyip çıkartılmasının pratik olması hem de kolsuz olması dolayısıyla daha rahat hareket imkanı sağladığı için tercih edilmelidir.
Erkek Polar Yelek

POLAR KUMAŞ ÖZELLİKLERİ NELERDİR ?

Polar Giysilerde kullanılan Polar Kumaşların kalınlıkları ve üretim prosesleri farklılık göstermektedir. Çok fazla teknik detaya girmeden ; bu farklılıkların kullanım amacını nasıl etkildeğini açıklamaya çalışalım...

POLAR KUMAŞ AĞIRLIKLARI :


Polar kumaşların ağırlıklarını 1 metrekare kumaşın kaç gram geldiğine göre tanımlarız :
1. Hafif Ağırlıklı Polar Kumaş (Lightweight ) — 100 g/m2
2. Orta Ağırlıklı Polar Kumaş (Midweight ) – 200 g/m2
3. Ağır Polar Kumaş (Heavyweight) – 300 g/m2

Polar Kumaş Tipleri

1. Hafif Ağırlıklı Polar Kumaş (Lightweight ) — 100 g/m2
Hayal edebileceğiniz gibi daha ince bir kumaş olup , genellikle çantanız içinde daha kolay sıkıştırılabilme, daha çok nefes alma özelliklerinin yanında daha az ısı yalıtımı sağlarlar. Bu sebeple vucudunuzun daha çok ısı ürettiği yoğun doğa yürüyüşleri, koşu ve bisiklet gibi aktiviteler için daha uygundur.

2. Orta Ağırlıklı Polar Kumaş (Midweight ) — 200 g/m2
Orta ağırlıklı kumaş, çok yönlü kullanımı özelliği olan ve en çok kullılanılan polar kumaş tipidir. İyi oranda nefes alabilirlerken , yeterli miktarda da sıcaklık sağlarlar. Genellikle , ara-katman giysi olarak (tshirt ,içlik gibi) ilk-katman giysilerin üzerine ve dış katman giysilerin (mont , softshell ,yağmurluk gibi) içine giyilirler .Daha ılık havalarda dış-katman olarak da kullanılmaları mümkündür. Doğa yürüyüşü ve dağcılık gibi aktivitelerin yanında günlük kullanım için de idealdirler.

3. Ağır Polar Kumaş (Heavyweight) — 300 g/m2
Ağır kumaşlar “outdoor “ ( açık hava ) sporları yapan kişiler tarafından eskiden olduğu kadar tercih edilmemektedir .Genellikle soğuk ve kuru havalarda , sabit durumda yapılan kampçılık gibi outdoor aktiviteleri sırasında dış katman olarak giyilmesi uygundur. Havanın yağmurlu olduğu durumlarda ,kalın olmasından dolayı herhangi bir dış-katman giysinin ( su geçirmez ceket gibi ) içine giyilmesi zordur. Sıcaklık hissinin, hafiflik ve nefes alabilirlik ihtiyaçlarına göre daha önemli olduğu durumlarda tercih edilir.



ANTI-PILLING POLAR KUMAŞLAR :


Anti-Pilling Prosesi , Polar Kumaşların üretimi sırasında geleneksel üretim methodlarına ek olarak uygulanan bir prosestir . Bu proses ; polar kumaşlardan üretilen giysilerde yıkama ve kullanım sırasında oluşması muhtemelen boncuklanmayı ( tüylenmeyi) en aza indirir ve polar kumaşın yüzey düzgünlüğünü koruyarak giysilerin görsel olarak uzun süre düzgün gözükmesini sağlar. Ekstra bir proses olduğu için ürünün kumaş maliyetlerini arttırır ama kullanım süresini de uzatır...
Anti Pilling Polar Kumaş

OUTDOOR GİYİM MODELLERİ


    PAMUKLU TİŞÖRT MODELLERİ    

    POLYESTER TİŞÖRT MODELLERİ    

      KADIN SPOR TAYT MODELLERİ      

      ERKEK SPOR BOXER MODELLERİ      

    POLO YAKA TİŞÖRT MODELLERİ    

        ERKEK POLAR MODELLERİ        

        KADIN POLAR MODELLERİ        

OUTDOOR SWEATSHIRT MODELLERİ

       POLAR BERE BOYUNLUKLAR        

   ÇOK AMAÇLI BANDANA BOYUNLUK   





E-bültenimize Kayıt Olun  , Blog yazılarımızdan ve özel ürün fırsatlarından ilk siz haberdar olun!
Sivugin Outdoor E-Bülten
* doldurulması zorunlu alan